Ray Little

Analist Tranzacțional Certificat în psihoterapie (CTA-P), Psihoterapeut și Supervizor UKCP (Colegiul UK Psihoterapie)

Ray Little lucrează ca psihoterapeut în cabinetul privat din Edinburgh, Scoția. Facilitează grupuri de supervizare și seminarii de dezvoltare profesională atât în Edinburgh, Londra, cât și în mai multe orașe europene. Este îndrumător la mai multe institute de formare în psihoterapie din Marea Britanie și Europa. Ray este membru fondator al Asociației Internaționale pentru Analiză Tranzacțională Relațională (IARTA), membru al Asociației Internaționale de Analiză Tranzacțională, (ITAA), al Institutului Scoțian pentru Relații Umane.

Ray lucrează ca și consilier și psihoterapeut cu adulți, cupluri și grupuri de peste treizeci de ani. De asemenea, este autorul mai multor articole. În prezent, Ray este interesat să încorporeze concepte psihodinamice într-o Analiză Tranzacțională Relațională, cu un accent deosebit pe lucrul cu stări mentale primitive.

Ray pune accentul în munca sa terapeutică pe matricea transfer-contransfer, pe lucrul în ”aici-și-acum” în diada terapeutică. Ray este preocupat de transformarea care are loc în cadrul acestei relații, lucrând prin trecut în prezent. Această abordare cuprinde munca terapeutică prin ”relațiile necesare și temute.”

În 2019, Ray a primit premiul Memorial Eric Berne (EBMA) „ca recunoaștere a unei contribuții teoretice și practice originale și extrem de semnificative aduse în domeniul Analizei Tranzacționale” (ITAA). Acest premiu a fost acordat în special ca recunoaștere a trei articole publicate Jurnalul de Analiză Tranzacțională: ”Ego State Relational Units and Resistance to Change” (2006); ”Impasse Clarification within the Transference Countertransference Matrix” (2011); ”The New Emerges out of the Old” (2013).

Workshopuri susţinute de Ray Little:
"A fi sau a nu fi în contact? Angajarea în compromisul schizoid" (Preconferință: Vineri, 23 octombrie, 09.00 - 11.00)