Scriptul de viață: personajul pozitiv din poveste

Traian Bossenmayer (PTSTA-O)

Conferință: Sâmbătă, 24 octombrie, 15.00 - 18.00

Cu toții avem propriul nostru cadru de referință, unic, din care au fost generate convingerile care stau la baza script-ului. Jocurile pe care le jucăm, procesele “racket” și “discount-urile” pe care le rulăm, toate ne întăresc convingerile scriptului și susțin cadrul nostru de referință familiar.

Scenariul nostru de viață ne-a ajutat deoarece ne-a permis să ne adaptăm și ne-a oferit succesul până în prezent. De asemenea, am învățat să citim mediul nostru și pe cei din jur, iar acest lucru ne-a permis să obținem recunoaștere și ne-a oferit un grad de siguranță și predictibilitate. Asta a venit de multe ori și cu o pierdere de contact cu propriile dorințe, nevoi și aspirații autentice. Dar, pe măsură ce ne-am dezvoltat, trebuie să fi existat unele credințe pozitive din script despre noi înșine și despre ceilalți care au susținut creșterea noastră și care de multe ori nu sunt suficient recunoscute ca atare.

În acest workshop vom explora resursele pozitive din propriul scenariu de viață care facilitează un contact autentic cu sine și cu ceilalți.