Daniela Simache

Analist Tranzacțional Certificat în psihoterapie (CTA-P)

Dr. Daniela Simache este psihoterapeut (CTA-P), psiholog clinician principal (supervizor), trainer CNFPA şi formator în domeniul prevenirii şi terapiei dependenţelor. A participat la traininguri şi formări în terapia cognitiv-comportamentală, gestalt terapie şi terapie integrativă.

Lucrează cu adolescenți şi adulţi, în format individual, de cuplu şi de grup. Are experienţă de 20 ani ca psiholog în ONG-uri, în sistemul medical de stat şi apoi în practică privată, precum şi 15 ani de experienţă în activitatea de cercetare şi 5 ani ca asistent universitar. Este doctor în psihologie cu teza “Aspecte ale comunicării la tinerii consumatori de droguri” (2009) şi autoare (singură sau în colaborare) a mai multor lucrări şi comunicări ştiinţifice despre comunicare şi integrare socială, educaţie alternativă, marginalizare şi devianţă. În octombrie 2008 a înfiinţat împreună cu Sorina Vrană clinica ESENTIAL PSY.

Este membră a comunităţii AT din 2002. A participat la diferite activităţi şi proiecte ale ARAT (Saloanele Naţionale de Psihologie 2005-2007, conferinţe naționale, Comisia Profesională ARAT 2015-2017, reprezentare la Comisia Profesională a FRP, etc). Stilul său de lucru este bazat pe principiile din AT relaţional şi pe Şcoala redeciziei. Practica sa profesională este concentrată pe creşterea conştientizării asupra autonomiei şi capacităţii de autodeterminare a fiecărei persoane. Consideră relaţia client-terapeut drept cel mai important vehicul al schimbării.

Workshopuri susţinute de Daniela Simache:
"Relaţia terapeutică în timp de criză. Provocări, Riscuri, Oportunități" (Conferință: Duminică, 25 octombrie, 10.00 - 13.00)