Supervizarea și psihoterapia în Analiza Tranzacțională – procesele paralele: „Cum aduce nonverbal psihoterapeutul în supervizare o experiență relațională din trecut a clientului?”

Cristina Petrescu (PTSTA-P)

Conferință: Sâmbătă, 24 octombrie, 11.00 - 14.00

Analiza proceselor paralele în supervizare oferă terapeutului posibilitatea să clarifice mesajele nonverbale ale clientului referitoare la experiențele traumatice din trecut transmise în cabinetul de terapie. ”Cum aduce nonverbal psihoterapeutul în supervizare o experiență relațională din trecut a clientului?”, ”Cum este această experiență preluată de supervizor și mai departe de cel care îl consiliază pe supervizor?” și mai ales ”Cum conștientizarea și interpretarea acestui proces conduce la soluții terapeutice?” rămâne o provocare pentru fiecare ședință de supervizare în parte. În acest workshop vă propun o îmbinare a teoriei cu practica în analiza proceselor paralele.

Concepte cheie: Procesele paralele în supervizare, Evita Cassoni, Trudi Newton, Hawkins/Shohet ”modelul procesului paralel”.

Metodele de lucru folosite vor fi: expunerea, exemplele, conversația, exercițiile și studiile de caz.

Workshop-ul se adresează psihologilor clinicieni și psihoterapeuților la toate nivelele de experiență. Sunt invitați să participe și psihologii din mediul organizațional și educațional.